1 Nisan 2014 Salı

ŞIRDAN DOLMASI


GEREKLİ MALZEMELER:
(4 Kişilik)
4 adet şırdan
250 gr. kıyma
Yarım kilo pirinç
Yarım kilo soğan
1 yemek kaşığı biber salçası
tatlı kaşığı tuz
tatlı kaşığı karabiber

TEMİZLENİŞİ:
İçi temizlenmiş şırdanların önce her iki yüzü de soğuk suyla sonra sıcak suyla defalarca yıkanır. İyice
temizlendikten sonra bir kaç saat tuzlu ve limonlu suda bekletilir ve yeniden yıkanır. Temizliği oldukça uzun ve zahmetlidir.
YAPIMI:
Soğanlar küçük küçük doğranır. Pirinç kıyma ve diğer malzemeler eklenerek karıştırılır.
Malzemeler şırdanlara el yordamıyla doldurulur. Bütün şırdanlar doldurulduktan sonra tencereye yerleştirilir. 3 su bardağı su ve tuz ilave edilip 60 dakika pişirilir üzerine bolca kimyon dökülerek yenir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder